Skip to main content

M: +31 (0)6 425 37 460 - E: info@divineflowers.nl

The next generation

of carnation

Wie zijn wij


Divine Flowers: de volgende generatie anjers

Toen wij van Anjerkwekerij Martin Zwinkels en Anjerkwekerij Nieuwland in 2017 de koppen bij elkaar staken is Divine Flowers ontstaan. We startten en een nauwe samenwerking om kennis over de teelt te delen en samen de bloemen op de markt te brengen. Op vier hectare telen we zo’n 130 soorten (tros)anjers, in alle kleuren, vormen en nieuwigheden. Jaarlijks introduceren wij tien tot vijftien nieuwe rassen. We zijn de grootste anjerteler in Europa, de helft van de Nederlandse anjers wordt door Divine Flowers geproduceerd. Onze veelzijdige anjers gaan naar bloemisten in het hoge segment en evenementdesigners in Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. Ze zijn supersterk, gaan lang mee en zijn door hun uitgebreide kleurenpalet geschikt voor een trendy veldboeket, een bruidsboeket, een rouwkrans of voor in de vaas op de tafel.

Anjerkwekerij Martin Zwinkels

Anjerkwekerij Martin Zwinkels is in 1964 opgericht door Martin Zwinkels sr. Hij begon aan de Barreveldslaan in Honselersdijk met de teelt van anjers. Vanaf het jaar 1994 heeft Martin Zwinkels jr. het bedrijf aan de Barreveldslaan voortgezet. In 2004 zijn de kassen vervangen en is er een modern bedrijf neergezet aan de Sprongenloet. Het bedrijf heeft een glasoppervlakte van 13000 m2.

Anjerkwekerij Nieuwland

Anjerkwekerij Nieuwland is in 2001 ontstaan uit een samenwerking tussen Ed toussaint en Chris Doelman. Beide kwekers hadden voor de samenwerking hun eigen kwekerij. Ed is in 1986 begonnen in een samenwerking met zijn vader en broer in Kwintsheul, later op een kwekerij in Den Haag. Chris is begonnen in 1990 in De Lier.Op een kleine kwekerij van zijn opa. In 1995 startte hij op de huidige locatie aan de Nieuwlandsepolderweg in Hoek van Holland. Vanaf 2001 is het bedrijf vernieuwd en vergroot. Het bedrijf heeft een glasoppervlakte van 28000 m2.